RSS

Over Bifolium

Het logo van de printuitgave van BifoliumBifolium Bericht over activiteiten rond handschriften en oude drukken: tentoonstellingen, catalogi, conferenties, workshops, bijeenkomsten van codicologen en bibliografen. Er zijn 49 gedrukte nummers van Bifolium verschenen. Deze zullen binnenkort digitaal beschikbaar komen https://fast-paper-editing.com/.

*

Wilt u een automatisch bericht ontvangen over nieuwe bijdragen aan Bifolium, gebruikt dan de knop ‘RSS feed’, rechtsboven, naast de titel.
*

Het nieuwe BIFOLIUM verschijnt niet langer op papier in uw brievenbus, maar digitaal via het internet. Dat we digitaal verder gaan was weliswaar al langer het plan, maar is bespoedigd door het overlijden van Jos M.M. Hermans. 25 jaar lang verzorgde hij kopij, drukwerk en verzenden van dit nieuwsblad over handschriften en oude gedrukte werken. Wij dragen het vernieuwde BIFOLIUM op aan Jos die aan de wieg stond van ons bulletin en die wij zo vroegtijdig moeten missen. Wij herdenken hem in de rubriek PERSONALIA.

Wij maken u er op attent dat het vernieuwde BIFOLIUM allereerst nog in een experimentele vorm verschijnt. Zo zijn nu bijna alle berichten nog in het Nederlands. Omdat wij echter van velen het verzoek kregen om een en ander in het Engels te publiceren, hebben wij onlangs besloten daar langzaam toe over te gaan. Om de aankondigingen actueel te houden zullen oudere berichten op den duur naar het archief verplaatst worden. Het archief zal in de toekomst de functie van een jaarlijkse bibliografie kunnen krijgen. Ook de vormgeving zal nog aangepast worden. Uiteraard zijn opmerkingen en suggesties van lezers van harte welkom bij de redactie.